Σελίδες

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Δημήτρης Μπόγρακος: "Κύριε Πρόεδρε γίνετε η ελπίδα και το σύμβολο που χρειάζεται ο λαός "


Με τις χτεσινές πανελλαδικές και παλλαϊκές εκδηλώσεις, με κεντρική τη συμμετοχή της νεολαίας, αναδείχθηκε η καθολική πια αντίθεση του ελληνικού λαού στην τρόικα και την κυβέρνηση.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων υπήρξε η Θεσσαλονίκη, όπου προβλέπονταν η στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η λαϊκή αγανάκτηση και η ματαίωση της παρέλασης σε μια ιστορική μέρα αλλά και σε μια εποχή που γράφεται η ιστορία αποτελεί ένα συμβολικό και σημαντικό πολιτικό γεγονός που δεν θα ξεχασθεί ποτέ.
Οι αποδοκιμασίες και η αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνουν ότι πια είναι καθολική η αντίθεση του λαού σε ένα πολιτικό σύστημα που τον οδηγεί μαζί με ολόκληρη τη χώρα στην καταστροφή.
Κατανοεί κανείς τη μεγάλη ψυχική αναστάτωση και απογοήτευση που νοιώθει αυτές τις στιγμές ο Πρόεδρος κ. Παπούλιας, ένα πρόσωπο που έδωσε πολλά στο παρελθόν για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη λαϊκή κυριαρχία.
Σε ακραίες συνθήκες, όπως οι σημερινές  όπου καταργείται η εθνική ανεξαρτησία, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του λαού, ένα πρόσωπο που έχει ορκισθεί «να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία» και «να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων», που ασκεί το ρόλο του συμβόλου ενός έθνους, βρίσκεται μπροστά σε βασανιστικό και επώδυνο δίλημμα. Να μείνει σιωπηλός και παθητικός θεατής, και να γίνει και αυτός αντικείμενο περιφρόνησης και οργής; Ή να λειτουργήσει με θάρρος και βλέποντας στο μέλλον, να γίνει ένα σημείο αναφοράς   στην
πλήρη σύγχυση που βιώνει ο λαός και να μείνει φωτεινό παράδειγμα στην ιστορία για πάντα;
Κύριε πρόεδρε, Εξοργιστήκατε, Θυμώσατε που ακούσατε την λέξη
 "προδότης"!
Λέτε αυτοί που σας αποκαλούσαν έτσι, να είχαν γνώση τι κάνατε στα δεκαπέντε σας; Όλοι αυτοί γνωρίζουν τι δεν κάνετε σήμερα. 
Αντίσταση,  περίμενε και περιμένει από εσάς ο λαός και το ξέρετε. Εμείς οι απλοί πολίτες που είμαστε μόνοι μας χωρίς καμία συμπαράσταση τι πρέπει να κάνουμε; Η χώρα έχει γίνει έρμαιο στα χέρια των αγορών και των διεθνών τοκογλυφων. 
Έχουμε χάσει την εθνική κυριαρχία;  Ποίοι φταίνε;  Γιατί δεν λέτε την αλήθεια; Κάνετε αντίσταση, έστω και σήμερα!
Ο λαός της Θεσσαλονίκης με τη χτεσινή του διαμαρτυρία στην πραγματικότητα  σας καλούσε  να σταθείτε δίπλα του.
Αυτό ζητά από εσάς ο λαός! 
Δεν θέλετε να φύγετε με ψηλά το κεφάλι; Να σας χειροκροτήσει ο κόσμος όταν θα αποχωρήσετε ; Εάν συνεχίσετε την ίδια τακτική,την ίδια κομματική πολιτική, το "προδότης" δεν θα σταματήσει εδώ! 
Θα σας ακολουθεί σε όλη σας την ζωή!
Σε εσάς εγκειται να μιλήσετε στην καρδιά του Λαού και, αντί για  αντικείμενο οργής, να γίνετε η ελπίδα και το σύμβολο που χρειάζεται ο λαός σε αυτές τις  επικίνδυνες εποχές.»

Δημήτρης Μπόγρακος
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αιγάλεω
π. Αντιδήμαρχος   
Αξιωματικός Π.Α. ε.α.