Σελίδες

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΓΡΑΚΟΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ


Αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ , κοντά σας , για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία.

Αλήθεια πόσο σημαντικοί είστε ;

Σ΄ αυτό μπορούμε να απαντήσουμε αν αναλογιστούμε πως θα ήταν η κοινωνία μας αν δεν υπήρχατε εσείς . Σίγουρα θα ήμασταν πιο φτωχοί από ήθη , έθιμα και αξίες.

Γιατί αυτά είναι όλα που κάνουν ένα λαό να διαφέρει , οι παραδόσεις του τα ήθη του και τα έθιμά του, και είστε εσείς που τα μεταφέρετε στις νεότερες γενιές , εσείς είστε ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο χθες και το αύριο.

Η γνώση , η λεβεντιά , η ευαισθησία και οι εμπειρίες σας είναι οδηγός για τις νέες γενιές. Πιστεύω όμως , και για αυτό είμαστε σήμερα όλοι εδώ , πως έστω μια και μόνη μέρα η ανθρωπότητα πρέπει να αποδίδει φόρο τιμής σ’ αυτούς που βοήθησαν τον τροχό της ιστορίας να γυρίσει, σ’ εσάς δηλαδή που αποτελείτε το ζωντανό παρελθόν της.

Αυτό το διάστημα που είμαι κοντά σας , είχα πολλές φορές την ευκαιρία να τα πούμε, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, και να απολαύσω ένα καφέ μαζί σας. Για εμένα η εμπειρία αυτή είναι πρωτόγνωρη και σπουδαία, εμπειρία που με κάνει να νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για την θέση που ο Δήμαρχος μού ανέθεσε πριν δύο χρόνια, ως Πρόεδρος των ΚΑΠΗ . Πρέπει να ξέρετε ότι οι εμπειρίες σας και οι γνώσεις σας είναι η παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Φίλες και φίλοι,

υποχρέωση όλων μας είναι να φροντίζουμε την αξιοπρεπή διαβίωσή σας και την όσο το δυνατό πιο ευχάριστη διαμονή μέσα στα ΚΑΠΗ τα οποία είναι πυρήνας ζωής για την Πόλη μας. Αντιλαμβανόμαστε και δικαιολογούμε ως ένα βαθμό τα παράπονα σας αλλά και σεις οφείλετε να αναγνωρίζετε ότι σαν Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στα στενά πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος όσο και οι διοικήσεις των ΚΑΠΗ με ευαισθησία και αγάπη αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται γιατί θεωρείται άμεση προτεραιότητα μιας Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που αφορούν εσάς , ξεπερνώντας και αυτές ακόμη τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Υπάρχουν ακόμα πράγματα να γίνουν και να είστε σίγουροι πως με την δική σας συνεργασία θα δρομολογηθούν. Αρκεί να έχουμε υγεία και καλή θέληση.

Εκφράζοντας για άλλη μια φορά τις ευχές μου σ’ όλους σας , για υγεία, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στις δύσκολες ώρες που ο σύγχρονος κόσμος ζει, η κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη από την σοφία που αποκτήσατε και τις εμπειρίες σας.

Η κοινωνία σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε για να στηρίξετε με την αγάπη και την σοφία σας την οικογένεια και τις κοινωνικές δομές που τρίζουν κάτω από το βάρος των νέων συνθηκών. Στην εποχή που ζούμε σήμερα παίζετε ολοένα σημαντικό ρόλο μέσω του εθελοντικού έργου σας , τη μετάδοση των εμπειριών και των γνώσεων σας, τη βοήθεια που δίνετε στα παιδιά σας , αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των εγγονιών σας.

Γι’ αυτό θέλουμε να προσέχετε τους εαυτούς σας , την υγεία σας , να χαίρεστε το σήμερα , και να έχετε δύναμη να προσφέρετε στα παιδιά σας όποτε σας ζητηθεί.

Όσο για εμάς σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γιατί όπως έλεγε ένας αρχαίος σοφός «ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΓΡΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ